söndag 9 mars 2014

Älskade, Inte.

Jag har nyligen upptäckt ett förlag som jag tycker är väldigt spännande. Mörkersdottir Förlag är ganska nytt (grundat 2010)  svenskt förlag som specialiserar sig på svensk fantasy, skräck, science fiction och relaterade genrer. Det här gör mig väldigt glad. Sådana förlag behövs! Gå gärna in och titta runt på deras hemsida http://morkersdottir.com/

När jag bestämde mig för att börja kolla in utbudet så gjorde jag som brukar göra. Jag väljer någonting helt på måfå utan att läsa på om boken först. Det blev Älskade, Inte. av en författare som heter Elin Hoppeler. Det är hennes debutbok, vilket gör det extra roligt.

En ny författare som blivit utgiven på ett nytt spännande förlag.

Jag ville verkligen tycka om den. Men tyvärr så var det inte alls en bok i min smak. Visst är det hemskt när man känner så? "Alltså hallå, du ska ju gilla det här!" säger jag till mig själv men det går inte. Jag fattar inte grejen.

Bokens huvudperson är en tjej som inleder ett förhållande med en konstnärskille, och genom honom dras in i en helt ny värld, fylld av resor, konst och märkliga karaktärer. Allt samtidigt som det lurar något mörkt i den här mannens förflutna.

Det låter spännande. Men genom hela tiden väntar jag på att det ska börja, börja på riktigt. Vilket det aldrig riktigt gör. Bokens fokus ligger på den romantiska relationen mellan de två huvudkaraktärerna och jag tror det är här jag missar hela grejen. Jag tycker inte om karaktärerna. Jag bryr mig inte riktigt om deras romantiska äventyr. Jag vill bara hela tiden att det ska hända något annat.

Den mörka hemligheten som plågar mannen kommer och går utan att det riktigt blir något av det, och sen är det slut.

Men men, man ska ju alltid säga någonting positivt också. Boken har ett vackert, men samtidigt lättläst och flytande språk som jag tycker om.

Nu ska jag läsa någonting mer från Mörkersdottir. Men den här gången kommer jag nog att läsa lite om boken först, för att hitta någonting som passar mig bättre.

Men ändå, alltid roligt med debutromaner. Jag önskar Elin Hoppeler all lycka i sitt fortsatta författande!

Älskade, Inte. finns att köpa på Bokus och Adlibris

1 kommentar:

 1. Kul att vi har läst samma bok! Inte många som har vad jag förstår när jag googlar. Jag kom över boken av en vän som tipsade mig om den, läste den som e-bok. Känner inte till förlaget och hade inga förutfattade meningar, och utifrån det blev jag positivt överraskad.

  Det är mörkt, mystiskt och spännande! Främst spännande, det är ju en gåta kring mannen som ska lösas. Kunde inte sluta läsa. Tycker språket passar bra till det romantiska äventyret.

  Men visst slutar det lite abrupt, visst ville jag komma längre in i den mystiska världen och kanske veta mer om karaktärerna, om mannen. Det håller jag med om. Men för att vara en debut är detta en strålande sådan, tycker jag.

  Vill också önska författaren lycka till och ser fram mot fler av hennes böcker.

  Och vilken fin blogg du har Pontus!

  SvaraRadera