lördag 1 november 2014

Bland luftskepp och troll...

Luftskepp, djupa skogar, troll och Stockholm. 
Kan de sakerna på något sett höra ihop?

Ja de kan de absolut!

Jag har just läst boken Kleptomania av en författare som heter Kristina Hård. En spännande upplevelse som jag gärna berättar om.

Lite märkligt omslag på boken bara. Varför är författarens efternamn uppblåst på det där sättet...? ser helfånigt ut.

Kleptomania utspelar sig i ett Sverige som är mycket liket det vi känner igen från vår vardag. Ett Sverige med ett Skatteverk, en finansminister och tåg som inte går som de ska.

Men det finns också skillnader. En av dem är alla stora luftskepp som dominerar skyn. Luftskeppen ägs av ett stort luftskeppsimperium som byggdes upp från grunden av en man vid namn Linus Kaiser.

I boken får vi följa Ingra, en kvinna utsänd av Skatteverket för att gå igenom luftskeppsimperiets bokföring. Under detta uppdrag bekantar hon sig med den nu svårt sjuke Linus Kaiser, som börjar berätta sin historia för henna...

Kleptomania gav mig en speciell känsla när jag läste den som jag tyckte mycket om. Jag beskriver den som ett slags krypande obehag, som om man aldrig riktigt är säker. I boken lever det moderna Sverige i en skör samexistens med mytologiska folktroväsen som alltid finns där, precis bortom skogskanten.

En barriär som nu håller på att rämna, och på något sätt har det att göra med Linus Kaiser och hans luftskepp.

En spännande bok som tydligen bara är första delen i en serie, ser fram emot fortsättningen!

Boken kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar