onsdag 24 maj 2017

Forsdansen av Ida Tidman

Jag blir alltid lite extra glad när jag läser svenskproducerad skräck, fantasy och liknande genrer. Nu har jag läst Forsdansen av en författare som heter Ida Tidman. Författarens debutbok vad jag förstår. Roligt!

Bokens berättelse utspelar sig för det mesta genom artonåriga Tovas ögon - en värld som förflyttar sig mest ifrån hemmet, skolan och skogen. Artonåriga Tova utforskar världen omkring henne och upptäcker att världen är mycket märkliga än hon någonsin hade trott. I skogen kommer hon i kontakt med en dold värld fylld med varelser, väsen och annat som de flesta avfärdar som sägner och myter. Historien kommer att kretsa kring Tova, hennes intresse för fiolspel och självaste näcken i egen hög person (åtminstone en av dem, de finns tydligen flera!).

Jag tyckte överlag om boken. Det märktes att den är skriven till en annan målgrupp än mig själv, men trots det var det lättläst och spännande att ta mig genom berättelsen. Någonting som slog mig var svängningarna från det mysiga till det skrämmande - den dolda världen som Tova får upptäcka kan i ena stunden vara gullig, lite småmysig till att snabbt bli dödligt allvar. Lite som skog och vildmark är kan jag tänka mig!

Boken kan köpas från Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar