lördag 7 november 2015

Stephen King's Revival

I mitt tidigare inlägg skrev jag att jag historiskt sett är ett stort fan av Stephen King. Efter att ha läst Revival vill jag stryka ordet historiskt. Jag var, och fortsätter att vara ett stort fan.

Revival är allting jag har kommit att förvänta mig och vill ha av en Stephen King berättelse.

Det som överraskar är kanske längden. Stephen King böcker har en tendens att vara riktigt, riktigt långa. Revival är hyfsat kort med sina ca 350 pocketsidor, men lyckas ändå vara riktigt episk i vad som faktiskt får plats i sidorna.

I Revival får läsaren följa med Jamie Morton under en en livstid. I bokens början när Jamie bara är ett barn får han träffa den karismatiska pastorn Charlie Jacobs, en pastor med ett stort och märkligt intresse för elektricitet och olika elektriska experiment. Boken fokuserar sedan på relationen och möten mellan dessa två karaktärer under den livstid som följer.

Stephen King skriver som säkert är bekant, skräckhistorier. Revival är skulle jag säga en långsam, smygande och alltigenom oroande historia. Den är ingen slasher med knivar och blod, istället talar den en slags djupt rotat, existentiell rädsla som lämnar läsaren mysigt orolig...

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag upptäckte Stephen King någon gång i mitten av 80-talet och visst hade han en svacka efter bilolyckan, men jag tycker nog att han är tillbaka, bättre än någonsin :)

    SvaraRadera
  2. Visst är det så. Jag måste erkänna att jag hade någon slags fördom om att "hans nya grejer är säkert inget bra". Men där fick jag!

    Ibland är det trevligt att ha fel :)

    SvaraRadera